Recepten

See-Chuan beef

Ingrediënten:
250 gram ossenhaas, 1/2 knoflook, 1/2 rode en groene paprika, 1/2 wortel en ui, 1/2 Spaanse peper, 1/2 theelepel rijstwijn, 1 theelepel maïzena, 1/2 theelepel suiker en zout en 1/2 theelepel peper en sojasaus.

Bereidingswijze:
1. Snijd de groente en het vlees in dunne reepjes.
2. Meng het vlees met het zout, de suiker, maïzena, peper en sojasaus.
3. Bak het vlees even snel in de wok en leg apart.
4. Bak nu in de wok de groenten en de knoflook vijftien seconden in de zeer hete olie, voeg het vlees toe en de rijstwijn.
5. Bind het geheel met een beetje maïzena en water.
Chieuw Yim Kai

Ingrediënten:
250 gram kipfilet, 2 eieren, 1 Spaanse peper, 1/2 ui, 1/2 bleekselderij, 1/2 rode en groene paprika, 1/2 knoflook, 1/2 theelepel kerrie poeder, 1/2 theelepel zout, suiker, 1/2 theelepel sojasaus, rijstwijn en sesamolie, 150 gram maïzena.

Bereidingswijze:
1. Snijd de groenten in kleine blokjes.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
3. Kruid de kipfilet met kerrie, zout, suiker, sojasaus, rijstewijn, sesamolie en maïzena en voeg de eieren toe.
4. Bak het vlees snel in de zeer hete olie.
5. Bak afzonderlijk de groenten snel in de zeer hete olie.
6. Voeg bij het vlees en laat nog even samen bakken.
Chinese garnalen loempia’s

Ingrediënten:
500 gram grote Chinese garnalen, 150 gram bamboehart, 20 Chinese loempia velletjes, 11/2 theelepel zout en maïzena, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel peper en sojasaus.

Bereidingswijze:

1. Snijd de garnalen in kleine stukjes en de Bamboe in fijne reepjes.
2. Kruid de garnalen met zout, maïzena, suiker, peper, sojasaus en meng met de bamboe.
3. Verdeel het mengsel in 20 gelijke porties.
4. Neem de loempia velletjes en maak er met de vulling mooie loempia’s van.
5. Bak de loempia’s in de niet al te hete olie mooi bruin.
Chieuw Yim Kai

Ingrediënten:
250 gram kipfilet, 2 eieren, 1 Spaanse peper, 1/2 ui, 1/2 bleekselderij, 1/2 rode en groene paprika, 1/2 knoflook, 1/2 theelepel kerrie poeder, 1/2 theelepel zout, suiker, 1/2 theelepel sojasaus, rijstwijn en sesamolie, 150 gram maïzena.

Bereidingswijze:
1. Snijd de groenten in kleine blokjes.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
3. Kruid de kipfilet met kerrie, zout, suiker, sojasaus, rijstewijn, sesamolie en maïzena en voeg de eieren toe.
4. Bak het vlees snel in de zeer hete olie.
5. Bak afzonderlijk de groenten snel in de zeer hete olie.
6. Voeg bij het vlees en laat nog even samen bakken.